dinsdag 1 november 2011


Je besluit je auto te verkopen….en je huis

…….of in te ruilen. Wat heeft dat met woningverkoop te maken? Als je dat wilt weten, lees dan verder……

Wat doe je als eerste? Precies! Je gaat eerst je auto eens grondig soppen, poetsen, uitzuigen en reinigen, boenen en waxen tot het bijna zeer doet aan je ogen. Eerder ga je NIET langs de dealer of zet je geen bordje Te Koop op je vierwieler. Dat doet men gewoonweg niet, omdat iedereen weet dat als je dat niet doet je ook geen goede prijs krijgt voor je auto. Én terecht! De toekomstige koper moet in 1 oogopslag kunnen zien dat jij goed voor je karretje hebt gezorgd en dat je ‘hem’ uitstekend hebt onderhouden. En dat levert dan ook ALTIJD geld op! Geld dat je perfect kunt gebruiken om een nieuwe, prachtige, glimmende nieuw(ere) auto terug te kopen. Zo simpel is het!

Als je er over nadenkt is het zelfs zó simpel dat je dit niemand, maar dan ook niemand hoeft uit te leggen, het is gesneden koek voor u en u en u en u…….. Maar dan?
Je gaat op een dag je (T)HUIS verkopen! De grootste en belangrijkste aankoop in je leven. Jouw thuis waar je jaren met ontzettend veel plezier gewoond hebt, waar herinneringen liggen, waar je misschien zelfs wel met ziel en zaligheid ieder verloren uurtje in hebt geklust om het nóg mooier te maken en waar je ook zoveel mooie momenten hebt beleefd met je gezin of je geliefden……..zucht……

Je belt een makelaar, laat deze foto’s maken en zorgt dat het zo snél mogelijk op internet komt! En nu maar afwachten, want tja wie wil jouw thuis nou niet meteen kopen  voor de vraagprijs??Helaas het wachten duurt wel erg lang en er reageert bijna niemand, hoe kan dat nou? En ik heb nog wel zo’n leuk thuis? En zó is het dus NIET! Niemand koopt een thuis! Mensen kopen een HUIS, een bak met stenen, ruimte! Niet meer en niet minder en niemand vindt het interessant om te weten wie daar gewoond heeft en wat ze daar allemaal wel niet hebben beleefd, nee sorry…… echt niemand!

Waarom behandel je je huis niet minstens zoals je je auto behandeld tijdens verkoop? Poets, sop, ruim op, maak het nóg mooier en aantrekkelijker voor de toekomstige doelgroep. Zorg dat jouw HUIS van het computerbeeldscherm af spat! Dat het iets oproept bij de woningzoeker, die moet denken; IK, ja IK wil daar wonen, IK wil het zien! IK maak een afspraak met de makelaar of de verkoper zelf.

Wacht niet af en zorg dat je straks niet jouw (T)HUIS aan de straatstenen niet kwijtraakt. Schakel een verkoopstylist in om je te helpen of vraag je makelaar hier naar. Het is bewezen dat het werkt! En zo kun je de eerste alinea opnieuw lezen en het woord auto vervangen voor huis………….Snap je? Veel succes!

Sanne Brandt - StylingXL

Geen opmerkingen:

Een reactie posten