donderdag 1 september 2011

Je gaat het pas zien als je het door hebt (J. Cruijff)


Spreekwoorden, ik gebruik ze eigenlijk best vaak, nog iedere dag eigenlijk wel.  Maar hebben ze nou eigenlijk zin of is het pure onzin?

“Een goed begin is het halve werk”, die kennen we allemaal wel. Of “Vele handen maken licht werk”, ook een echte klassieker. “Werken als een paard” of “Je uit de naad werken”. Ziet u enig verband tussen deze spreekwoorden en gezegden? Allemaal slaan ze op werken, iets waar we allemaal dagelijks mee bezig zijn. Het grootste gedeelte van de dag breng je door op je werk, daarom is het ook zo belangrijk dat je leuk vindt wát je doet. Wellicht hebben de meesten van ons vast wel eens een baantje gehad die we echt niet leuk vonden. De dagen die je daar doorbracht duurde wel 2 x zo lang en als je ’s avonds thuis kwam was al je energie op!

Lieve mensen, doe waar je passie ligt, het leven is al zo kort. En ja soms verdient dat een stuk minder dan die baan met die mooie auto en dat leuke salaris. Maar is het niet veel belangrijker te doen wat je leuk vindt, waar je positieve energie van krijgt en waarbij je elke dag beleeft met een lach? Als je dat doet dan doe je vanzelf ook iets waar je goed in bent en dát straal je dan ook aan alle kanten uit. Ook jouw klanten zullen dat zonder meer ervaren. Richt je dan ook enkel en alleen op jouw kwaliteiten, waar JIJ voor staat, kwaliteit, garantie, professionaliteit, vertrouwen….enz.

“Schoenmaker blijf bij je leest”, noemen wij dat! Dus makelaars…..doe waar JIJ goed in bent, makelen! En laat de verkoopstyling, fotografie en desnoods zelfs de brochureteksten over aan andere professionals. Ieder zijn vak, toch? Je kunt nou eenmaal niet “Van alle markten thuis zijn”, ieder heeft zo zijn/haar kwaliteiten. Concentreer je dus op je eigen kwaliteiten en “Slapend rijk worden” komt dan misschien vanzelf wel…….
Spreekwoorden en gezegden, ze zijn zo gek nog niet!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten