woensdag 2 mei 2012

Een bak met stenen t.e.a.b.Een bak met stenen!

Het is voorjaar en je hebt de lente helemaal in je bol! Om je tuintje na de winter helemaal weer zomerklaar te maken heb je besloten om de bestrating eruit te halen en gras ervoor terug te zaaien. Het wordt prachtig! Je hebt alleen nog een bak met stenen over en wilt hier erg graag vanaf. Wat doe je dan?

Je gaat ze te koop aanbieden op marktplaats bijvoorbeeld of plaatst een advertentie bij de plaatselijke supermarkt. T.e.a.b. op te halen (niet té weinig natuurlijk) en hup verkopen die hap.

Helaas raak je ze aan de straatstenen niet kwijt! (waar zou die uitdrukking vandaan komen??) Dat is flink balen, je zult dus moeten proberen om jouw stenen nóg beter onder de aandacht te brengen, want je constateert dat je advertentie op marktplaats niet zo heel vaak is bekeken. Hoe kan dat nou? Zou het komen omdat ik er geen foto van heb gemaakt? Of is de tekst niet voldoende die erbij staat.

Eigenlijk komt er gewoon bij zoiets simpels al een stukje marketing om de hoek kijken. Je zult een tekst erbij moeten zetten wat een goede omschrijving geeft van wát je verkoopt, wie je bent, waar je woont, wat de minimum prijs is, hoeveel m2 etc….

Tja de verkoop van een huis is niet anders! Ook hier verkoop je een bak met stenen, het is niet meer en niet minder! Je verkoopt eigenlijk alleen de ruimte en niet wat erin staat. En ook hier zet je in de omschrijving wat de inhoud is, hoeveel kamers er zijn of er nog grond bij zit en zo ja hoeveel dan etc etc… En zonder foto’s zul je ook nooit je woning verkopen, mensen willen visueel alvast zien wat je te koop hebt, waar het ligt en hoe het eruit ziet. Kortom…je te koop staande huis is een marketing-object geworden. En net zo als de Albert Heijn zul je moeten opvallen t.o.v. de C1000 en de Jumbo.

Ik hoef u niet uit te leggen dat marketing een VAK is?! Het verkoopklaar maken van een woning, de fotografie en verkoop ervan is óók een VAK welke respectievelijk worden uitgevoerd door de verkoopstylist, fotograaf en de makelaar. Kijk en zo simpel kan het eigenlijk zijn!

Ik wens u veel succes met de verkoop van úw woning en wees vooral niet zo eigenwijs om hier geen professionals voor in te schakelen. Zij zijn er voor opgeleid en helpen u hier graag mee.

Sanne Brandt – StylingXL
Verkoopstylist en professioneel woningVERLOSkundige

Geen opmerkingen:

Een reactie posten