woensdag 11 juli 2012


Wit is z├│ 2011...

De trend van de afgelopen jaren in de verkoopstyling om de kleuren en de inrichting te neutraliseren is nu wel een beetje geweest, het tij gaat langzaam keren. Kleur met mate VERKOOPT, omdat het een beroep doet op emotionele reacties van kopers. In Amerika en Engeland, van waaruit verkoopstyling / homestaging is overgewaaid naar Nederland wordt dit inmiddels al iets langer met succes toegepast.

Beige en wit, wit, wit begon echt saai te worden. Dus het toevoegen van "shots" van kleuren begint steeds meer te komen. Neem bijvoorbeeld turquoise en limegroen, perfect voor een zomers en frisse uitstraling of geel en oranje de meer "warme "kleuren die een gevoel van energie geven aan een ruimte in kussens, kunst en accessoires. 

Het verven van muren in dieper bruin, blauw-grijs, salie of lichtgroen, of zelfs gedempt geel, zie je nu steeds meer. Volg de kleur trends van grijs of warm beige muren of meubels gecombineerd met geel, turquoise, blauw, groen-geel, lime groen of oranje zijn populaire looks. Omdat deze kleuren ook veelvuldig worden getoond in de hele woonbranche is het een consument dan ook niet vreemd om deze ook terug te vinden in een te koop staande woning. Een te koop staand huis moet ook echt aan de huidige trends voldoen om de stempel "gemoderniseerde woning" te mogen dragen. Uiteraard is het gebruik van kleur ook sterk afhankelijk van het type huis en de doelgroep, dat mogen we natuurlijk niet vergeten. 

Verkoopstyling professionals weten welke kleuren hot zijn op dit moment en zij weten ook welke kleuren het beste werken bij welk type huizen, zowel in termen van continu├»teit van buiten naar binnen, de stijl van het huis, en de vaste items die niet eenvoudig of goedkoop veranderd kunnen worden, zoals werkbladen, kasten, vloeren etc. De goed opgeleide verkoopstylistes worden opgeleid in het begrijpen van ondertonen en kleurencombinaties die goed samenwerken. Dus wees niet bang voor het gebruik van kleuren om positieve reacties op te roepen in uw doelgroep kopers! 

Een kleine waarschuwing: Kleurtrends dienen wel met mate te worden toegepast, schakel daarom bij voorkeur wel een goed opgeleide verkoopstylist in. U vindt bijvoorbeeld een goede LNV stylist in uw regio of woonplaats hier of zoek een verkoopstylist die u aanspreekt via CRISP

Sanne Brandt

Geen opmerkingen:

Een reactie posten