vrijdag 1 februari 2013

5 tips om je huis aantrekkelijker te maken voor een koper

Tip 1
Zorg dat een kijker ook binnen wil komen kijken! 
Ik bedoel daarmee dat het bij verkoop van je woning niet alleen maar over de binnenkant van je huis gaat, maar de buitenkant is minstens zo belangrijk. Zorg ervoor dat als je een voortuin hebt dat deze er netjes bij staat, vul potten en bakken met mooie planten, haal onkruid weg, snoei waar nodig en maak je tuinpad algvrij. Heb je geen voortuin of een appartement? Zet dan in elk geval 1 of 2 mooie potten met planten/bloemen erin bij de voordeur. Vergeet ook niet alle ramen regelmatig te lappen en neem ook alle kozijnen, deuren, luifel en vensterbanken  mee!

Tip 2
(Op)ruimen
Maak alvast een goede shifting in de spullen (per kamer), er zijn 3 groepen waarin je je spullen kunt indelen;
1. Wat mee gaat in ieder geval mee met de verhuizing en heb ik vaak nodig
2. Wat verhuisd wél mee, maar gebruik je bijna niet (bv administratie of zomers je skispullen)
3. Wat kan weg en gaat niet mee met verhuizen

Met groep 1 wordt de kamer ingedeeld en/of wordt gebruikt voor de styling. 
Groep 2 kan ter opslag bij vrienden, familie of bij een opslagdepot. 
Groep 3 is slechts uitstel van executie en kan dus direct worden weggegooid of weggebracht naar de kringloop.

Tip 3
Ruimte maken
Maak een zo ruimtelijk mogelijk opstelling in elke kamer. Probeer vanuit het oogpunt van binnenkomst (bij de deuropening) naar de indeling van de kamer te kijken. Bij twijfel maak je gewoon een foto en bekijk je deze even op de computer, zo kijkt een potentiële koper natuurlijk ook voor het eerst naar de ruimte op het internet. Denk niet aan hoe jij zelf de indeling het prettigst vind maar kijk gewoon écht alleen naar hoe de ruimte over komt. Blokkeer hierbij zo min mogelijk ramen.

Tip 4
Schoonmaken
Maak je woning super schoon. Een schoon en fris huis is belangrijk. Je geeft hiermee tevens aan dat jij netjes en schoon bent op je huis, dat vindt iedereen prettig en zeg nu zelf, dat is ook een type huis dat je zelf graag zou willen kopen. Niemand wil in de viezigheid van een ander wonen. Denk ook goed aan lichtschakelaars, deuren en vensterbanken. Bedenk dat inbouwkasten, keukenkasten en kasten welke ter overname zijn bij een bezichtiging gewoon open mogen worden gemaakt, zorg dus ook dat deze binnenin netjes en schoon zijn.

Tip 5
Balans
Zorg dat er een goede balans is in het interieur. Een goede balans bereik je door een goed evenwicht te krijgen tussen harde en zachte materialen. Wanneer bijvoorbeeld in een woning een houten vloer ligt en alle meubels in de woning zijn ook van hout dan toont een woonkamer snel koud en kil, sterker nog vaak hoor je het al aan de weerklank in een ruimte. Een karpet, gordijnen, kussens etc. maken dan net dat verschil. 

Heeft u hulp nodig, wilt u nog meer tips? Bel de woningVERLOSkundige voor een afspraak, ik kom graag bij u langs! Ik wens u een succesvolle verkoop!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten