dinsdag 14 mei 2013


De 3 W’s bij huizenverkoop 

WAAROM, WAARHEEN, WIE…


Bij de allereerste stap wanneer je besloten hebt te verhuizen krijg je te maken met de 3 W’s. Uit Amerikaans onderzoek is gebleken dan de 3 W’s in bijna alle gevallen door woningverkopers worden doorlopen of waar men tegenaan loopt. Deze 3 W’s zijn uiteindelijk ook sterk bepalend of je uiteindelijk je woning ook echt verkoopt of niet! Lees dus vooral verder als je je in deze fase bevindt.

Alles begint met WAAROM wil ik verhuizen? Je wilt meer ruimte en wordt gek van de rommel? Je baalt ervan dat je kinderen niet lekker buiten voor de deur of in de tuin kunnen spelen? Het breekt je op om elke dag uren tijd te verspillen aan reistijd voor woon-werkverkeer? Of misschien ben je al iets ouder en wil je nu de kinderen de deur uit zijn juist gelijkvloers wonen en liever geen tuin meer maar een fijn balkon? Jij en je partner gaan uit elkaar en kunnen beide niet in de woning blijven wonen, je zult dus moeten verhuizen. Kortom voor een ieder een zeer persoonlijke reden.

Maar WAARHEEN wil ik verhuizen? De meeste mensen in dit stadium blijken prima te weten waar ze het liefst zouden willen wonen. Dat kan een bepaalde  woonplaats zijn of een wijk, maar ook naar het soort woning. Kortom ook weer een reden die voor iedereen anders kan zijn, maar waar je vóóraf aan de woningverkoop ook al goed over hebt nagedacht.

Als derde komen we uit bij de w van WIE schakel ik in bij de verkoop van mijn woning? Deel 1 van deze w start bij het vinden van de juiste makelaar. De makelaar waar jij een goed gevoel bij hebt en waarvan jij moet denken: Ja, deze makelaar kan mijn huis verkopen. Vertrouw op je intuïtie en check vooraf op internet hoe een makelaar het doet in de woningmarkt. (Als u besluit liever zelf de verkoop van uw woning te verzorgen dan kunt u deel 1 overslaan, deel 2 echter niet). Verder is het belangrijk om vooraf aan de start van de verkoop samen te werken met een professionele verkoopstylist en goede fotograaf om ervoor te zorgen dat jouw woningpresentatie perfect is, dat is deel 2 van de derde w! (De volgorde in deze is in principe niet belangrijk, maar er zijn nu eenmaal makelaars die met een vaste verkoopstylist werken en veelal deze kosten voor u betalen, dus dat scheelt weer in de portemonnee.) Bedenk dat de zoektocht naar een huis vandaag de dag altijd start op internet (toevalligerwijs ook bestaande uit www). Op basis van de foto’s die je hier ziet beslist iemand uiteindelijk of de woning voldoende aanspreekt om een bezichtiging aan te vragen. En daar helpt de verkoopstylist je dus bij, zie haar als het kritische oog vooraf aan de verkoop. Hoe langer je immers in een woning woont hoe minder de “gebreken” of minpuntjes opvallen. Laat jouw huis eens door de ogen van een ander bekijken als ware het een potentiële koper. De foto's moeten er uiteindelijk natuurlijk ook uitspringen, vraag bij uw makelaar en/of verkoopstylist naar de mogelijkheden.

Uit het Amerikaanse onderzoek is gebleken dat de eerste 2 W’s door iedereen worden doorlopen, het probleem zit nu juist in de derde W > WIE! En laat dat nu juist de belangrijkste W zijn om succesvol te verkopen! Doe er je voordeel mee en als ik u ergens mee kan helpen? Bel me dan WEL ;-) 

Hartelijke woongroet,
Sanne Brandt – woningVERLOSkundige

  
Geen opmerkingen:

Een reactie posten