maandag 13 mei 2013

ERFENIS

Tja ik kom het helaas regelmatig tegen dat kinderen een huis erven van hun overleden ouders of familie. En dat is helaas voor velen een blok aan het been. In veel gevallen is een woning of appartement zeer gedateerd en is er de afgelopen jaren weinig aan onderhoud gedaan. 

Het wordt helemaal vervelend als er zelfs nog een hypotheek op de woning rust, de kosten lopen dan gewoon door en die zijn vaak onvoorzien en kunnen dus voor grote financiële problemen zorgen bij de nabestaanden. Zeker in deze huidige woningmarkt waar de gemiddelde looptijd van een huis nu eenmaal langer duurt. Laat u in elk geval altijd vooraf goed informeren door een financieel adviseur, zodat u niet voor verrassingen komt te staan.

Wat kunt u zelf doen? 


  1. Schakel een goede makelaar in voor een waardebepaling van het huis én bepaal hierin welke doelgroep nú dit huis zou willen kopen.
  2. Neem contact op met een LNV verkoopstyliste in de buurt (dit kan vaak ook via een makelaar) en loop met de styliste door de woning. Bespreek de doelgroep, budget en mogelijkheden.
  3. Laat de verkoopstylist de perfecte woningpresentatie voor u uitvoeren welke echt gericht is op de huidige doelgroep. Wanneer de woning de doelgroep namelijk direct aanspreekt zullen zij ook de woning in het echt willen komen bezichtigen en bent u al een heel eind op weg. Zonder kijker > Geen koper zeg ik altijd maar!
  4. Na de woningpresentatie en styling is het heel belangrijk dat er goede professionele foto's van de woning worden gemaakt. Veel verkoopstylisten, maar ook de makelaar kan dit voor u verzorgen. Wees hier zelf ook kritisch in en bekijk de foto's door de ogen van een koper.
  5. Als dit allemaal gebeurt is kan de woning worden aangemeld op bijvoorbeeld Funda en andere woningverkoopsites. Kies in elk geval ook voor een makelaar welke actief is op social media (controleer dit vooraf ook). Ook hier bevindt zich namelijk een deel van de mogelijke doelgroep, zeker als het een starterswoning betreft. We leven nu eenmaal in het digitale tijdperk!
  6. Tijdens de verkoop moet u uiteraard zorgen dat de woning ook goed wordt schoongehouden, dat er geen bergen post op de deurmat liggen bij een bezichtiging én dat de tuin er altijd netjes bij staat. 


Kortom schakel specialisten is om u te helpen en te ontzorgen, de emotionele kant van dit verhaal is al vervelend genoeg. StylingXL werkt in heel midden Nederland (Utrecht / Zuid-Holland, maar ook regelmatig hierbuiten op aanvraag) en kan u hier uiteraard heel goed mee helpen!

Graag tot ziens!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten