dinsdag

10 x IETS



10 x IETS dat je zou moeten doen als je huis te koop staat in het voorjaar



We zijn ons allemaal bewust van het idee achter de “grote voorjaarsschoonmaak”, of we dat nou ook écht doen of niet dat is weer een heel ander verhaal. Toch geef ik je hierbij 10 tips die je in de lente zou moeten doen zeker als je huis de verkoopmarkt op gaat of al staat. Spring is in the AIR! Doe dus IETS!

1. Verkoop IETS

Wanneer het weer warmer wordt, is het tijd om de garage, schuur of zolder eens goed uit te mesten en alles even te verzamelen in de tuin. Verzamel alle ongewenste spullen, dus spullen die niet meegaan naar de nieuwe woning of waarop je zelf na jaren wel eens op bent uitgekeken. Maak er foto’s van en zet ze op marktplaats of hang een kaartje bij de plaatselijke buurtsuper. Misschien is er binnenkort wel een (vlooien)markt bij je in de buurt. Van de opbrengst kun je dan weer leuke nieuwe spulletjes kopen voor in je nieuwe huis.

2. Doneer IETS

Spullen welke je niet wilt of kunt verkopen, maar die toch zeker een 2e ronde meekunnen kun je natuurlijk ook doneren aan een ander. Je bent er misschien zelf helemaal klaar mee, maar iemand anders kan er toch weer heel blij van worden. Weggooien is misschien wel heel zonde…dus gun het een 2e ronde!

3. Gooi IETS weg

Na de verkoop en doneer rondes blijven er ook zeker spullen over. Wil je ze zelf ook niet meer? Kun je het niet verkopen of iemand anders nog blij mee maken? Gooi het dan weg! Het voegt nu niets toe dus zal het alleen maar verkoop bevorderend werken als het alvast wordt weggegooid. Het is enkel uitstel van executie om hiermee te wachten tot je huis écht is verkocht, daarnaast ruimt het ook zo lekker op (ook in je hoofd).


4. Maak IETS schoon

Het concept van de grote voorjaars schoonmaak gaat niet over je normale schoonmaakprogramma als stofzuigen en afstoffen. Nee, dit is de tijd om veeel dieper in te gaan op de schoonmaak materie ;-). Verplaats meubels en maak ook erachter en eronder goed schoon, weg met al die stofkonijnen. Was de gordijnen (zeker als je deze ook op de overnamelijst hebt staan), zeem de ramen en klop je karpet buiten even goed uit.

5. Schrob IETS

Het is een goed moment om naar die dingen te kijken die een beetje extra inspanning nodig hebben. Die rare plek in de douche? De binnenkant van de wasmachine, ja ook die kan wel eens een lekkere schoonmaakbeurt gebruiken. Of wat dacht je van de terrastegels in de tuin? Weg met alle groene aanslag, hallo werkelijke kleur!

6. Organiseer IETS

En in deze bedoel ik geen feestje, maar de organisatie van kasten. Je weet daarnaast maar nooit wat je weer zult vinden of wat je was vergeten of misschien zelfs kwijt was. En reinig de kasten ook meteen aan de binnenkant, als je punten 1, 2 en 3 gaat doen neem je deze er dus meteen in mee! Staat een kast ook ter overname op de lijst bij verkoop? Bedenk dan ook dat deze kasten bij een bezichtiging open mogen worden gemaakt. Wel zo leuk dus als je kast er dan super georganiseerd uitziet, toch? Gebruik handige opbergdozen, mandjes e.d. om losse spullen in te doen. Boekenkasten organiseer je het mooist als ze niet té vol staan, geen dwarsliggers hebben en zoveel mogelijk op serie of kleur worden gezet.


7. Vernieuw IETS

Dat lelijke stoeltje of dat beschadigde kastje die je op zolder of in de garage weer bent tegengekomen. Je kunt deze natuurlijk ook opknappen met een nieuw hip stofje of een vrolijk verfkleurtje. Met een beetje tijd en moeite wordt het zomaar ineens je nieuwe favoriete meubelstuk.


8. Plant IETS

De lente is de tijd om de tuin (balkon) weer op te vrolijken en klaar te maken voor de zon en buiten zitten. Bloemen, bloembollen en vrolijke zomerbloeiers kunnen weer in de lege potten en vrolijken de borders weer op. Zet als dat kan ook zeker bij de voordeur een vrolijke bak met bloemen neer. Een warm welkom wanneer er een potentiele koper komt kijken bij jouw huis.


9. Werk IETS bij

Zit de verflaag er niet meer mooi op, bladdert het af of is het gewoon dof geworden? Dan is het is tijd voor een verse verflaag. Kijk eens bij de bouwmarkt of op de websites van Histor of Flexa voor de nieuwste kleuren of gebruik dezelfde kleur, maar dit keer met een mooie nieuwe glans. Zo krijgt je huis of een meubelstuk weer een frisse en verzorgde uitstraling.

10. Doe dus IETS!

Het is gewoon eigenlijk tijd om te verhuizen! Je hebt de knop al omgezet in het hoofd en nu de zon er weer aankomt wil je zelf ook gewoon graag verder. Bedenk wél altijd dat een kijker óók zo denkt en dat deze zich wél in jouw te koop staande huis “thuis” moet voelen. Verslons dit dus niet, maar bedenk dat je er in elk geval nu zelf ook van geniet, dus dat het zeker géén tijdverspilling is!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten