woensdag

Hoe kritisch bent u zelf?

Je hebt je huis te koop staan of overweegt dit wellicht op korte termijn te doen en bent je nog aan het oriënteren.

Waar ik nou altijd zo benieuwd naar ben is HOE en op WELKE basis iemand voor een makelaar kiest. Kun jij dat uitleggen? Het is ten eerste slim om ca. 3 makelaars uit te nodigen om jouw huis te taxeren en jou ook te adviseren. Meestal halen mensen de schouders op en hoor ik in veel gevallen dat ze voor deze makelaar hebben gekozen omdat die met de hoogste verkoopprijs op de proppen kwam. 

Dat je voor de hoogste vraagprijs gaat, ja dat is natuurlijk logisch! Toch?

Sorry, ik moet je tóch uit de droom helpen! NEE! 
De prijs is niet allesbepalend en bedenk altijd waarom de geschatte verkoopprijzen met de andere makelaars dan zo verschillen, dat is niet voor niets.

De makelaar die de "tactiek" toepast in het afgeven van een hoge verkoopprijs wil jou als klant graag binnenhalen, omdat nu eenmaal veel mensen gevoelig zijn voor hoge bedragen. Wat gebeurt er dan vervolgens als het moeizaam verloopt....ze komen daarna enkel met de "vervolgstrategie" van zakken in vraagprijs... je bent als klant namelijk al binnen.... Dat is heel erg jammer, maar het gebeurt helaas wél

Ga voor een makelaar met in ieder geval de volgende capaciteiten;
  • die extra verkooptools aanbied, bij voorkeur zonder bijkomende kosten, als verkoopstyling, professionele woningfotografie, goede plattegronden en gewoon een goed doordachte verkoopstrategie.
  • die met je meedenkt!
  • die Actief is en ook out of the box durft te denken 
  • een reële vraagprijs afgeeft 
  • bezig is met social media, ook hier bevindt zich namelijk een deel van de mogelijke doelgroep van jouw woning
  • goed bekend is met de lokale woningmarkt
  • zich vooraf heeft verdiept in de voorgeschiedenis van jouw huis, als die er natuurlijk is.
  • Goede pakkende verkoopteksten schrijft, uniek voor iedere woning en dus geen copy paste teksten. 
Ik kan het verder niet vaak genoeg benadrukken.......wees zelf óók actief en wacht niet passief af. Er zijn heel veel dingen die je zelf kunt doen bij de verkoop van je huis, m.n. in het voortraject. Zie andere blogposts van mijn hand, maar denk bijvoorbeeld aan schoonmaakwerkzaamheden, (op)ruimen, maar voornamelijk kijken naar de indeling van de ruimte, want dat is uiteindelijk waarnaar een potentiële koper op zoek is...RUIMTE. Hieronder zie je een goed voorbeeld hiervan.