maandag 23 januari 2012


Eigenwijs….ik?

Onlangs raakte in gesprek met iemand over de crisis op de huizenmarkt. Nou kun je daar natuurlijk wel uuuuuren over babbelen, maar dit gesprek eindigde uiteindelijk niet zo positief. Mijn gesprekspartner heeft nl zijn huis te koop staan ergens in het midden van het land, maar heeft duidelijk veel moeite om het te verkopen. 

Na maanden meldt er zich ineens een koper welke ook een bod uitbrengt. Volgens de verkopende partij veeeeel te laag. De vraagprijs is namelijk een kleine 5 ton en het bod bedroeg 450.000,= Na enige tijd heen en weer gesteggel en wat biedingen kwamen de beide partijen er niet uit. Het laatste bod van de potentiële koper was 480.000 euro en de verkopende partij wilde niet lager dan 490.000 euro gaan.

Eén van de redenen, zo weet ik, is dat de verkoper inmiddels al een ander huis heeft gekocht, nieuwbouw, en had in beginsel zeeën van tijd om zijn huis te verkopen. Uiteindelijk heeft hij voor de gehele financiering gewoon echt minimaal 490.000 euro nódig. Ik geloof mijn oren echter niet als blijkt dat de verkoop van deze woning stukloopt op 10.000,= na een periode van 11 maanden en 2 kijkers in totaal!! Dat geeft eveneens ook nog eens aan dat er weinig animo voor deze woning is. Ik begrijp dat overigens volkomen, want na het bekijken van de fotoreportage  (op verzoek van de verkoper) zie ik in één oogopslag wat er mis is met deze woning. Sfeerloos, koel, übermodern, geen aangelegde tuin, niet 100% afgewerkt en dan ook nog eens aan een drukke weg gelegen.

En wie is nu eigenlijk de schuld van het feit dat de verkoop niet wil vlotten volgens de verkoper? Juist! De makelaar natuurlijk, want die doet helemaal NIETS! Tja, ik snap dat deze makelaar niets doet of wil doen. Haar eerste advies was de vraagprijs in te zetten op 459.000 euro, maar daar wilde de verkoper niets van weten! Weet u wel hoeveel kosten ik heb gemaakt om de woning naar mijn zin te maken? Een complete verbouwing voor duizenden euro’s!! Die kosten moeten er wél uit mevrouw de makelaar!! En een verkoopstylist? Tssss….die heb ík echt niet nodig, mijn huis is prachtig, perféct!

Ahum! Meneer de verkoper?! Mag ik even? Wie wil hier nu zijn huis verkopen?   U toch? En liefst snel én een goede prijs, toch? Sla de adviezen van de specialisten niet in de wind…doe er enkel je voordeel mee, ieder zijn vak! Dus zeg ja tegen de verkoopstylist, het is nooit te laat, bedenk immers dat een koper zich meteen in de woning moet kunnen zien wonen, dus de presentatie is essentieel. Én luister naar uw makelaar die de woningmarkt kent als geen ander.

Het gesprek eindigde overigens minder gezellig. Ik snapte er volgens hem helemaal niets van! Nou de resultaten liegen er anders niet om kan ik u melden, maar ik wens u toch véél succes!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten